Saritul corzii este o activitate sportiva pe care cei mai multi dintre noi am experimentat-o de a cele mai fragede varste. Saritul corzii, pe langa beneficiile multiple pe care le aduce fizicului si inimii, aduce si un execelent aport psihicului prin faptul ca este foarte distractiv si relaxant. In plus, achizitia unei corzi nu este deloc costisitoare.

Saritul corzii tonifica musculatura si intareste oasele

Saritul corzii este un exercitiu cardio excelent dar si unul de tonifiere, in timpul sariturii fiind implicat atat trenul superior cat si cel inferior. Sariturile efectuate cu ajutorul corzii intaresc musculatura, oasele si inima si tonifica picioarele, abdomenul, pieptul, spatele, umerii si bratele.

Saritul corzii ajuta la slabit

Conform cercetarilor prin observatie, intr-o jumatate de ora de sarit coarda se ard aproximativ 500 de calorii. Asadar, saritul corzii ajuta la slabit. In plus, saritul corzii te ajuta sa iti lucrezi pozitia corpului, echilibrul, reflexele si rezistenta fizica.
Conform calculelor, pentru pierderea in greutate a unui kilogram pe saptamana, trebuie sa sari coarda jumatate de ora pe zi si sa elimini din alimentatia zilnica normala 400 de calorii. Pare simplu, nu?

Tipuri de sarituri cu coarda

Desigur ca saritura clasica, pe doua picioare, devine plictisitoare si monotona atunci cand iti propui sa sari 30 de minute pe zi. Insa, exista o multitudine de modalitati prin care poti sa sari coarda, unele fiind foarte amuzante. Alterneaza urmatoarele tipurile de sarituri si nu-ti vei da seama cand ti-ai atins obiectivul:
– Saritul corzii intr-un picior
– Saritul corzii alternand piciarele
– Saritura uriasului (sarind o singura data si ducand coarda de doua ori pe sub talpi)
– Saritul corzii ducand genunchii la piept
– Saritura incrucisata – executa o saritura normala, apoi executa avand bratele incrucisate
Coarda poate fi folosita si in alte feluri decat pentru sariturile clasice:
– Intinde coarda pe jos si sari pe ambele picioare de o parte si de alta a corzii. Aceasi saritura o poti efectua si intr-un picior
– Indoaie coarda, agat-o din partea de mijloc de un obiect solid care o poate sustina fara sa scape si foloseste-o pentru exercitii pentru brate. Prinde cu palmele capetele corzii, lasa-te pe spate si apoi ridica-te tragandu-te in brate.
La finalul articolului va recomand un video cu un program de antrenament foarte eficient, care utilizeaza coard.

Interdictii pentru saritul corzii

Desi pare o joaca de copii, saritul corzii nu este benefic pentru toate persoanele. Astfel, daca ai probleme cu oasele, coloana vertebrala sau boli cardiace, saritul corzii este interzis. De asemenea, unele sarituri complexe, nu sunt indicate persoanelor supraponderale.
Coarda este un obiect care nu trebuie sa lipseasca din casa unei persoane preocupate de un stil de viata sanatos. Exercitiile executate cu ajutorul corzii aduc foarte multe beneficii. In plus, coarda reprezinta un obiect pe care il poti trasporta cu usurinta oriunde.
Daca acest articol ti-a fost de folos, te rugam sa-l distribui si prietenilor.

 

error: Continutul este protejat !!