Pilates

Sculpteaza-ti corpul si primeste sanatate

Te invitam la un antrenament Pilates online, pentru trup, minte si suflet, care iti va aduce o multime de beneficii pe termen lung. Pilates este un program foarte apreciat in intreaga lume si asigura corpului si mintii un tonus excelent. Exercitiile Pilates lucreaza intens musculatura, oferind un corp frumos, tonificat. Antrenamentele Pilates sunt de multe ori indicate si persoanelor care necesita recuperare prin gimnastica, fiind extrem de sanatoase si tratand cu succes durerile musculare sau articulare. Instructorii Online GymSport iti vor oferi antrenamente Pilates de calitate, bine explicate, astfel incat sa executi corect toate exercitiile, pentru atingerea obiectivelor.

Ce este Pilates?

Pilatesul este un antrenament extraordinar care pleaca de la premisa ca un corp sanatos inseamna o legatura permaneta cu mintea. Joseph Pilates, creatorul metodei Pilates a declarat despre tipul de antrenament pe care l-a construit de-a lungul anilor ca „dupa 10 sedinte veti simti diferenta, dupa 20 de sedinte veti vedea diferenta, la capatul a 30 de sedinte veti avea un corp cu totul nou”.

Exercitiile Pilates

Exercitiile Pilates se executa la sol, pe salteluta, ele fiind inspirate din stiluri distincte de exercitii fizice bazate pe yoga si exercitiile chinezesti de acrobatie. Partea cea mai importanta a corpului in execitiile executate la sol este reprezentata de trunchi. Toate exercitiile Pilates sunt initiate de muschii abdomenului, ai taliei, ai soldurilor si ai feselor.

Cine poate practica Pilates?

Metoda Pilates este recomandata tuturor persoanelor care isi doresc:

 • cresterea tonusului muscular;
 • reducerea nivelului de stres;
 • cresterea mobilitatii articulatiilor;
 • imbunatatirea circulatiei si posturii corpului;
 • energie si vitalitate pentru intregul organism.

Particularitati ale execitiilor Pilates

Metoda  Pilates imbina elemente care fac aceasta activitate unica.  Acestea sunt:

 • Concentarea – este cosiderata elementul care face legatura dintre minte si exercitiile pe care le executi. Exercitiile Pilates folosesc puterea mintii pentru a transmite impulsuri exact in zona care urmeaza sa fie lucrata.
 • Controlul – fiecare miscare serveste o functie iar controlul este foarte important. De aceea, execitiile Pilates se executa controlat si ordonat, evitand astfel accidentarile sau efectele negative care pot aparea in urma suprasolicitarii organismului.
 • Centrul – este reprezentat de zona centrala a corpului nostru, abdomen, solduri, talie si  muschii feselor. Centrul este elementul distinctiv a metodei Pilates.  Numit si “centru de putere” (“powerhouse”), este principalul generator de energie pentru executarea exercitiilor Pilates, aceasta energie urmand sa fie distribuita catre extremitati.
 • Fluiditate – exercitiile Pilates sunt dinamice, continue si elegante, precum o plimbare lunga sau un dans.
 • Precizie –  fiecare exercitiul din metoda Pilates are un scop si de aceea se pune accentul pe o executare corecta.
 • Respiratie – ca si in viata de zi cu zi, o respiratie corecta ajuta la executarea exercitiilor si te energizeaza prin oxigenarea sangelui.

Atentie! Pilates este o activitate bine studiata de-a lungul anilor si necesita vaste cunostinte. Inainte de a incepe sa practici Pilates, asigura-te ca instructorul este acreditat special pentru aceasta disciplina. In Sala Online GymSport, Pilates este predat de instructori licentiati in domeniu, care respecta intocmai principiile Pilates, pentru un corp si o minte sanatoasa.

Vrei plan de antrenament saptamanal?
Solicita consiliere sportiva si fa exact antrenamentul potrivit tie. Saptamanal, vei primi prin email planul tau de antrenament.
Serviciu GRATUIT pentru toti abonatii.
Aboneaza-te acum!

Cosul tau

Abonamente

Publicitate