Cu totii ne dorim sa avem un trup de invidiat. Dar ne trebuie si putina vointa si motivare. Iata cateva strategii care sa ne ajute in a atinge ceea ce ne dorim printr-o motivare eficienta.

Satisfactia garantata

Sigur, antrenamentul te poate ajuta sa scazi riscul pentru cancer, boli ale inimii si o multime de alte boli inspaimantatoare. Desi beneficiile de lunga durata par a fi o notiune abstracta, studiile arata ca persoanele care se tin de exercitii o fac pentru satisfactiile imediate, cum ar fi a avea mai multa energie sau a simti mai putin stres. Va sugeram sa tineti un jurnal in care sa scrieti motivele antrenamentelor  pentru a va face ziua mai frumoasa – sa fiti mai alerti intr-o sedinta tarzie, sa fiti mai calmi cu cei din jurul vostru, mai increzatori in atingerea scopurilor zilnice – si sa le revizuiti de fiecare data cand simtiti nevoia de un impuls.

Imaginatia – un mic truc

Inchide ochii si imagineaza-ti ca esti o persoana sanatoasa, adaptabila, puternica care face diferite eforturi atletice. Te va motiva sa iti depasesti limitele, sa renunti la junk food etc. Imaginadu-ti ca realizezi un scop se creaza o cale neurala in creierul tau in acelasi mod in care ai fi indeplinit deja acel scop. De asemenea, iti ofera o explozie de incredere ca poti reusi, ceea ce te va face sa continui antrenamentul. Aduna-ti toate simturile in rolul imaginat pentru a-l face cat mai real posibil.

Repeta-ti

Te simti descurajat? Fa un antrenament pe care il poti face cu usurinta. Intr-un studiu realizat in jurnalul BMC Public Health, cercetatorii au aflat ca persoanele care se simt increzatore ca pot face un exercitiu de rutina sunt acelea care il fac in mod regulat. Cu cat crezi mai mult ca poti finaliza antrenamentul, cu atat mai mult il vei parcurge si finaliza cu succes.

Angajeaza-te in competitii amicale

Aseaza-te pe o bicicleta langa cineva care e in forma si vei fi motivat sa te antrenezi si mai mult. Roaga un prieten ale carui trasaturi fizice le admiri sa te insoteasca la antrenamente.

 

error: Continutul este protejat !!