Exista multe motive pentru care pot aparea durerile de spate. In general, acestea dispar dupa cateva ore, daca se inlatura cauza, insa, nu de putine ori ele pot persista chiar si cateva luni. Indiferent daca experimentezi dureri ale coloanei vertebrale sau ale muschilor, care tin cateva minute sau care dureaza mai mult, trebuie sa ai in minte un lucru: acestea sunt printre cele mai comune afectiuni pe care ni le provocam singuri.

Motivele pentru care apar durerile de spate

Cele mai comune cauze pentru care apar durerile de spate sunt:

– pozitie gresita a corpului

– efort fizic prelungit

– manipularea gresita a unor obiecte

Muschii din jurul coloanei vertebrale sunt cei mai sensibili atunci cand vine vorba de aceste cauze. Durerile apar la baza gatului sau intre omoplati, cel mai des, insa nici baza coloanei nu este scutita de efectele neplacute.

De cele mai multe ori, acestea trec de la sine, dupa o pauza de la efortul care le-a cauzat sau dupa adoptarea unei pozitii corecte. Totusi, daca ele persista, cresc in intensitate sau continua sa reapara, este foarte important sa va adresati unui medic pentru a afla care este cauza si cum puteti sa le evitati pe viitor.

Cum scapam de durerile de spate?

In primul rand, trebuie sa stii ca tratarea simptomelor este ineficienta daca nu incerci sa elimini cauza. De aceea, este important sa iti dai seama care este motivul pentru are au aparut, luand posibilitatile si eliminandu-le una cate una.

Daca ai ridicat ceva greu in ultima perioada, fara a face o incalzire prealabila sau incercand sa iti depasesti limitele corpului, evita pe viitor astfel de incercari pentru a nu risca o hernie de disc sau deformari ale coloanei. Daca, dimpotriva, tot ce ai facut a fost sa stai pe scaunul biroului, regleaza-ti pozitia corpului astfel incat sa nu iti afecteze coloana. Iata un video care sa te ajute in acest sens:

https://www.gymsport.ro/cum-sa-stai-corect-la-calculator/

Retine ca preventia este cel mai bun tratament. Daca, insa, este cam tarziu pentru acest sfat, iata acteva sfaturi prin care sa poti sa scapi de durerea de spate:

  1. Compresele cu apa rece aplicate pe zona dureroasa pot fi de ajutor, scazand intensitatea durerii. Stai in pat, odihnindu-te. Schimba, din cand in cand, compresa.
  2. Baile fierbinti pot fi, de asemenea, de ajutor. Aplica acest tratament inainte de culcare.
  3. De multe ori, exercitiile fizice pentru spate te pot ajuta sa scapi de dureri, indiferent de cauza pentru care acestea au aparut. Totusi, acestea nu trebuie facute in primele 48 de ore de la aparitia durerilor, in aceasta perioada recomandandu-se repausul total, impreuna cu metodele de tratament de mai sus. Pentru a preveni aparitia pe viitor a acestora, se recomanda adoptarea unui regim de exercitii zilnic, are sa includa antrenament de incalzire si relaxare, conform principiilor de baza. Musculatura spatelui joaca un rog foarte important in preventia deformarii coloanei vertebrale si a durerilor de spate. Atat pentru persoanele care stau multe ore in sezut, cat si pentru persoanele active, recomandam antrenamentul de cel putin 3 ori pe saptamana a musculaturii spatelui. Echipa GymSport.ro iti ofera o serie de antrenamente pentru spate GRATUIT.

 

error: Continutul este protejat !!