Exista o multitudine de exercitii pentru picioare, care ne pot ajuta sa tonifiem coapsele interioare si exterioare si sa obtinem, astfel, un aspect mai suplu. Ideale pentru a fi facute in confortul propriului apartament, acestea ajuta la intarirea si tonifierea muschilor membrelor inferioare, precum cei ai coapsei si ai gambei.

 Exercitii pentru picioare #1

Exercitii pentru picioare

Exercitii pentru picioare
Foto: BodyExprim

Pentru a face acest exercitiu, stati in picioare, tinand mainile intinse paralel in fata dumneavoastra. Ridicati piciorul drept la o distanta de aproximativ 10 centimetri de sol si incercati sa flexati piciorul stang, astfel incat bazinul dumneavoastra sa coboare. Faceti o pauza in aceasta pozitie, pentru ca, mai apoi, sa reveniti la cea initiala, incet.

Repetati acest exercitiu, de 10 ori, pentru fiecare picior. In prima instanta, este posibil sa aveti probleme de echilibru, insa prin repetitie veti reusi sa executati aceste exercitii pentru picioare foarte usor.

Exercitii pentru picioare #2

Exercitii pentru picioare

Exercitii pentru picioare
Foto: BodyExprim

Simplul mers ajuta intotdeauna, la obtinerea unor picioare frumoase. Totusi, mersul pe varfuri, avand in maini greutati, aduce rezultate excelente!

Tineti mainile pe langa corp, drepte, fiecare dintre acestea avand o gantera. Ridicati-va pe varfuri si incercati sa pasiti sistematic, astfel, timp de 60 de secunde, in cerc. Pe masura ce avansati in executarea acestor exercitii pentru picioare, mariti timpul de pasire.

Exercitii pentru picioare #3

Exercitii pentru picioare

Exercitii pentru picioare
Foto: BodyExprim

Stand in pozitie dreapta, cu picioarele putin departate, tineti o greutate la piept cu ambele maini. Lasati-va in jos, tinand spatele drept, astfel incat sezutul dumneavoastra sa fie paralel cu solul, iar genunchii sa formeze un unghi de 90 degrade. Incercati sa mentineti aceasta pozitie pentru cateva secunde, inainte de a reveni in cea initiala, incet.

Repetati aceste exercitii pentru picioare in serii de cate 10 – ele vor ajuta nu doar la tonifierea membrelor inferioare, ci si a celor superioare.

Exercitii pentru picioare #4

Exercitii pentru picioare

Exercitii pentru picioare
Foto: BodyExprim

Unul dintre exercitiile clasice pentru picioare este cel executat dintr-o pozitie intinsa (culcat pe spate). Sprijinindu-va talpile pe sol si avand spatele relaxat, impingeti bazinul in sus, apoi reveniti in pozitia initiala. Repetati acest exercitiu in serii de cate 10 si crescand numarul acestora de la o zi la alta.

Alternarea acestor exercitii pentru picioare cu cele pentru abdomen va pot aduce, intr-un timp scurt, un corp suplu si bine tonifiat.

Exercitii pentru picioare #5

Exercitii pentru picioare

Exercitii pentru picioare
Foto: BodyExprim

Sprijiniti-va de un perete, cu spatele si lasati-va sa alunecati, usor, pana cand genunchii dumneavoastra se afla la 90 de grade, iar pulpele sunt pozitionate paralel cu solul, la fel cum ati sta asezata pe un scaun. Incordati-va muschii abdominali si impingeti peretele cu spatele.

Pastrati pozitia, atat timp cat corpul va permite. Incercati sa cresteti aceasta durata, de la un exercitiu la altul.

Pe langa aceste exercitii, daca veti face un numar de 10.000 de pasi zilnic, va veti ajuta nu doar corpul sa arate intr-un mod extraordinar, ci si sa isi pastreze sanatatea si energia de care are nevoie. Nu faceti doar exercitii pentru picioare, neglijand celelalte parti ale corpului, pentru a pastra un aspect armonios.

 

Fotografii realizate la Club Wellness BodyExprim.

Model: Diana Dumitrescu

error: Continutul este protejat !!