Nicolae Cristea sau Jack, cum ii spun prietenii, este foarte apreciat pentru longevitatea sa in participarile la campionatele nationale, europene sau mondiale din domeniul culturism/ bodybuilding. Pe Jack il intalnim in fiecare dimineata in sala de fitness a clubului BodyExprim, unde se antreneaza si lucreaza cu cei care isi doresc un stil de viata sanatos. Este un antrenor profesionist in adevaratul sens al cuvantului si un om de exceptie. Experienta lui in fitness si bodybuiding se reflecta in antrenamentele personalizate pe care le concepe si care au rezultate uimitoare asupra persoanele cu care lucreaza.

Pentru ca Jack se pregateste din nou de concurs, am profitat de ocazie si i-am rapit putin timp pentru a ne spune cateva din secretele de dinainte de concurs.

Pentru ce concurs te pregatesti?

Primul concurs pe anul acesta va fi Campionatul European de Bodybuilding Clasic.

Cand si unde va avea loc Campionatul European de Bodybuiding?

Chisinaul va fi gazda de anul acesta a Campionatului European de Bodybuiding. Concursul se va desfasura intre 10 si 12 Mai.

Ce presupune pregatirea pentru Campionatul European de Bodybuiding?

Cu aproximativ 8 saptamani inaintea competitiei incepe dureroasa dieta alimentara, foarte stricta si totusi fara infometare, plina de proteine calitative printre altele. Bineinteles antrenamentul se schimba semnificativ, fiind plin de miscare cardio si intensitate.

Ce probe vei avea in cadrul concursului?

Concursul consta in 2 probe: una tehnica si alta artistica. Cea tehnica include pozitiile obligatorii, executate identic si simultan de toti concurentii, iar cea artistica ne cere sa ne prezentam individual musculatura pe muzica, intr-un mod placut si elegant! Astfel, vom primi 2 calupuri de note, iar media va da 2 note finale!

Cati concurenti vor fi la Campionatul European de Bodybuiding de anul acesta?

De obicei sunt intre 20 si 25 de concurenti pe categorie, iar categoriile sunt in numar de 4, gandite in functie de inaltime si greutate.

Cum te imparti intre viata de familie si cea profesionala, care stim ca ocupa destul de mult timp?

Pana sa am un bebe frumos si puternic, Andrei pe nume, eu cu sotia duceam mai usor greul performantei, dar acum intr-adevar sunt pus la incercare de noile responsabilitati. Lipsa de timp este o problema majora pentru un performer. Si ca sa fac o poveste scurta, ma simt un om implinit, iar asta imi da putere sa merg usor inainte si sa armonizez viata privata cu cea profesionala.

Cateva sfaturi pentru cei care isi doresc sa participe la astfel de concursuri.

Pentru cei care isi doresc sa participe la concursuri si merg la sala de ceva ani, le recomand s-o faca cat mai repede pentru a prinde experienta si a realiza cu adevarat ce inseamna o competitie, caci e foarte diferit de antrenamentele in sine. Sa se intereseze bine cum se tine o dieta precompetitionala si mai ales sa ceara parerea unui specialist!

Eu va multumesc si va urez succes in tot ceea ce faceti!

 

Jack este un antrenor de exceptie, capabil sa dea sfaturi exceptionale si profesioniste pentru o viata sanatoasa prin sport si nutritie. Se antreneaza constant, impresionand prin spiritul si amabitia sa. Este foarte deschis si amabil atunci cand i se cere sfatul. Este o adevarata placere sa te antrenezi alaturi de un profesionist cu experienta atat de mare ca cea a lui Jack.

Multumesc , tati Jack! You’re the best! Mult succes!

error: Continutul este protejat !!