Mirosul de transpiratie sau mucegai este un lucru comun pentru hainele de sport. In timpul antrenamentului organismul elimina substantele nocive, care, in contact cu bacteriile de la suprafata pielii, dau nastere unui miros specific, neplacut. Mediul umed in care sunt transportate apoi hainele, cauzeaza inmultirea germenilor si imprimarea mirosului in tesatura hainelor, dar si a rucsacilor in care acestea sunt transportate.

Un simplu spalat, insa, nu este suficient pentru a elimina bacteriile si mirosurile neplacute. Astfel ca, expertii Sanytol iti dezvaluie mai jos cum trebuie sa-ti ingrijesti echipamentul de sport:

  1. In primul rand, trebuie sa fii atent la materialele din care sunt realizate hainele pe care le porti la antrenament. Alege haine care permit circulatia aerului, pentru ca pielea ta sa respire in timpul antrenamentului. In acest fel, eviti mirosurile persistente, dar si aparitia unor alergii la nivelul pielii.
  2. Spala hainele de sport de indata de ajungi acasa! Chiar daca obisnuiesti sa „arunci„ hainele in cosul de rufe si sa le speli odata cu cele pe care le porti zi de zi, este de preferat sa le lasi la aerisit cateva ore inainte de a le pune in cos.
  3. Foloseste un produs de specialitate pentru a avea grija de hainele tale! Compozitia hainelor de sport este, de multe ori, diferita de cea a hainelor pe care le porti zi de zi. Aceasta este predominant formata din fibre sintetice.

Dezinfectantul Sanytol este special conceput pentru haine, iar prin fomula sa cu tripla actiune elimina 99.9% din bacteriile, fungii si virusurile de la suprafata hainelor de sport. Formula Sanytol, creata de experti, elimina mirosurile neplacute prin distrugerea bacteriilor care le genereaza, distrugand in acelasi timp si germenii care raman in masina de spalat, evitand astfel raspandirea lor, lasand hainelor un miros placut.


Spalarea hainelor la temperaturi joase, folosind doar un detergent obisnuit, nu indeparteaza bacteriile de la suprafata tesaturilor. Adaugand Sanytol dezinfectant in cuva destinata balsamului, vei reusi sa ai haine in culori vii, cu miros placut si fara bacterii.

  1. Intinde hainele pe dos si, de prefarat, la loc umbros! Expertii Sanytol spun ca razele soarelui ar putea uza fibrele hainelor si iti recomanda locurile umbroase pentru uscarea lor. In acest fel pastrezi si intensitatea culorilor.
  2. Ce ramane de facut cu pantofii sport? Recomandarea expertilor este sa speli branturile si sireturile cat mai des. Pentru a spala pantofii sport, poti utiliza o perie muiata intr-o solutie din apa calda cu Sanytol dezinfectant.

Spor(t) in toate!

error: Continutul este protejat !!