Daca te numeri printre persoanele care au facut sauna cel putin o data in viata, probabil ca ai constatat ca, dupa o jumatate de ora de sudoare si caldura extrema, ai dat jos cateva sute de grame. Atentie, asta nu inseamna neapara ca sauna slabeste, deoarece scaderea in greutate si slabirea nu sunt tocmai sinonime. Cantarul iti va arata, de fapt, cantitatea de apa pe care ai pierdut-o in timpul saunei si nu diminuarea tesutului adipos. Dupa putin timp, organismul iti cere sa consumi lichide, asa ca, dupa ce vei bea apa din nou, vei reveni la aceeasi greutate.

Chiar daca tocmai ai aflat ca mitul scaderii ingreutate cu ajutorul saunei a fost distrus, nu fii dezamagita pentru ca sauna contribuie indirect la procesul de slabire. Este foarte important sa consulti un medic inainte sa te apuci de sauna pentru ca aceasta este interzisa persoanelor care sufera de afectiuni cardiorespiratorii sau dermatologice si mai ales femeilor insarcinate. Motivul pentru care trebuie sa protejam parul cu u prosop sau o casca de dus este acela ca sauna poate sa usuce parul si chiar si pielea, pentru care iti recomand o crema puternic hidratanta dupa sedinta de sauna.

Iata cum poate sauna sa influenteze procesul de slabire:

– In primul rand, metabolismul grasimilor este imbunatatit, grabind topirea acestora.

– Sauna te detoxifiaza, fiind extrem de benefica pentru organism din acest punct de vedere. Caldura din sauna contribuie la eliminarea toxinelor din celulelel grase, precum si la eliminarea excesului de sare. De asemenea, circulatia iti este imbunatatita semnificativ. Acest efect este foarte important deoarece ai observat ca, in curele de slabire, dai jos mai multe kilograme in prima faza, apoi tinzi sa stagnezi. Sauna are rolul de a te ajuta sa prelungesti procesul de slabire si sa dai jos mai multe kilograme.

– Durerile musculare sunt diminuate si te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa un anumit efort depus.

– Sauna diminueaza productia de cortizol, hormonul vinovat pentru cresterea ta in greutate, care este provocat de stres, fiind stiut faptul ca aceasta reduce stresul.

Asadar, am vazut ca sauna nu este total ineficienta, ci are numeroase beneficii. Daca ai unda verde de la medic, iti recomand cu „caldura” niste sedinte de sauna pe care sa le combini cu un regim alimentar cat mai sanatos si sport. Cu siguranta te vei simti mai frumoasa, mai tonifiata si cu chef de viata.

Stiai ca …

Sportul este mult mai eficient atunci cand il faci dimineata.

error: Continutul este protejat !!