Mersul pe jos are efecte miraculoase asupra organismului uman. Sa nu uitam ca omul prin natura sa a fost creat sa mearga. Mersul pe jos este un exercitiu fizic complex, pentru care nu este necesar un program special sau nu ocupa timp valoros daca stii sa-l integrezi in activitatile zilnice.

Din pacate, mesul pe jos este o activitate din ce in ce mai neglijata datorita impactului lumii moderne si a inventiilor tehnologice. Inca de la cele mai fragede varste, copiii sunt obisnuiti sa se deplaseze cu masinute sau biciclete electrice, a caror utilizare pe termen lung au un impact negativ asupra sanatatii.

Mersul pe jos aduce o multime de beneficii minunate, pe care le vei resimti pe termen lung:

Mersul pe jos reduce efectele negative cauzate de statul pe scaun

Stiai ca din momentul in care te asezi pe scaun, activitatea musculara scade vertiginos si consumul caloric este de doar 1 calorie/ minut?

Dupa 3 ore de stat pe scaun, dilatarea arterelor ajunge la 50% ceea ce miscsoreaza fluxul sangvin. Concluzia? Circulatia sangvina este mai slaba iar cantitatea de oxigen care ajunge la creier se micssoreaza.

Sfat: dupa fiecare ora de stat pe scaun, ridica-te pentru 5 minute. J

Mersul pe jos diminueaza stresul

Studiile efectuate de Universitatea Heriot-Watt arata ca mintea persoanelor care  trec prin spatiile verzi intra intr-o stare meditativa, care  produce deconectarea de la lucrurile stresante. Acesta poate fi un motiv in plus pentru o plimbare in parc sau in orice spatiu natural.

Mersul pe jos scade  presiunea arteriala

Daca ai probleme cu presiunea arteriala, mersul pe jos poate fi un remediu placut si gratuit. 30 de minute de plimbare poate sa-ti scada presiunea arteriala si sa-ti imbunatateasca starea de sanatate.

Mersul pe jos reduce riscul de cancer la san

Activitatea fizica modifica modul in care corpul descompune hormonul estrogen in compusi benigni sau daunatori. Cercetatorii au descoperit ca miscarea inhiba dezvoltarea tumorii, reducand numarul de celule cancerigene.

Mersul pe jos stimuleaza creativitatea

Ai nevoie de idei noi sau de solutii la diverse probleme? Fa o plimbare si lasa-ti mintea deschisa. Vei constata ca ideile creative vor incepe sa apara atat in timpul plimbarii cat si dupa.

Tu cat de des mergi pe jos si mai ales cat? Lasa-ne un comentariu mai jos si incurajeaza si tu miscarea pentru sanatate!

error: Continutul este protejat !!