Probabil ca foarte multe persoane isi pun intrebarea “cata apa trebuie sa bem zilnic”  si nu au convingerea ca au gasit cantitatea perfecta. Nici nu exista o anume cantitate de apa pe care sa o bem zilnic, deorece consumul de lichide, depinde de mai multi factori: greutate, efortul fizic zilnic, temperatura, mediu, starea de sanatate etc.

Trebuie totusi sa bem o cantitate de apa minima pe zi?

Unii specialisti recomanda sa bem minimum doi litri de apa pe zi, altii opt pahare (nu am gasit clar dimensiunea paharului J). Insa, cei mai multi specialisti sunt de parere ca organismul nostru este cel care dicteaza cata apa trebuie sa bem zilnic. In functie de activitatile zilnice, locurile frecventate si starea de sanatate, cosumul de apa poate varia de la o zi la alta.

Exista persoane care spun ca nu simt nevoia sa consume apa, lichide. In acest caz este recomandat sa se consulte un medic. Lipsa apei din organism duce la deshidratare si la dezechilibre ale organismului.

De ce trebuie sa bem apa?

Organismul uman este alcatuit in proportie de 70% din apa. Apa joaca un rol foarte important pentru corp si asigura o functionare corecta a intregului organism. Consumul de apa ajuta la:

  • functionarea corecta a creierului. Creierul este alcatuit in proportie de aproximativ 80% din apa. Asigurarea aportului zilnic necesar de apa organismului, ajuta la o productivitate  mai mare a creierului
  • Digestie
  • Prevenirea bolilor de rinichi
  • Eliminarea starii de obosela
  • Reducerea riscului de cancer
  • Multe altele

Pe langa beneficiile aduse sanatatii, care sunt cele mai importante, consumul de apa aduce si beneficii estetice.

Consumul de apa ajuta la scaderea in greutate

Nu de putine ori se intampla sa bem cateva guri de apa atunci cand ne este foame, pentru ca senzatia de foame este diminuata. O sticluta cu apa langa noi este foarte utila atunci cand tinem dieta si in fata noastra exista o ispita culinara care nu face parte din regimul alimentar pe care il urmam. Cateva gura de apa pot rezolva o parte din problema.

Consumul de apa te face sa arati bine

Apa hidrateaza pielea, ii ofera elasticitate si ajuta la refacerea tesutului. O piele sanatoasa  te va face sa arati mai tanar/a, mai frumos. In plus, un corp hidratat este mai energic, oferind o stare pshihica excelenta, ceea ce se va vedea in starea ta de spirit.

Organismul uman este un sistem foarte bine organizat, capabil sa “ceara” orice atunci cand are nevoie. Tot ce trebuie sa faci este sa-l ascultati si sa-i oferi resursele cerute, atunci cand este momentul. Sanatatea este cel mai important lucru, iar organismul stie exact de ce are nevoie ca sa mentina un echilibru. Asculta-l!

Daca ti-a fost de folos acest articol, distribuie-l si prietenilor!

error: Continutul este protejat !!