Menstruatia este o adevarata pacoste luna de luna pentru foarte multe persoane.  Trebuie suportate dureri, indispozitie, stari de nervozitate accentuala, oboseala si multe alte simptome neplacute. Tocmai pentru ca este o perioada neplacuta din viata unei femei, s-au creat numeroase mituri. Unul dintre acestea este faptul ca ar trebui sa se intre intr-o stare de repaus total in perioada nefasta.

Specialistii ne contrazic si spun ca unele exercitii fizice sunt foarte benefice si ajuta la suportarea durerii mult mai usor si readand totodata o stare de comfort. Aici intra acea categorie de exercitii care te ajuta sa te mentii in forma, fara a-ti solicita organismul la maxim.

Un prim beneficiu al exercitiilor usoare in timpul menstruatiei este acela ca iti amelioreaza crampele.

Secretia de endorfine din timpul exercitiilor fizice creste substantial.  Endorfinele mai sunt numite si „hormonii fericirii”, deci starea ta de spirit se poate imbunatati radical.

Unul dintre exercitiile recomandate de medici este alergarea usoara, care nu presupune mai mult de 20 de minute de miscare, in timpul careia trebuie sa te hidratezi foarte bine. Creierul va fi mai oxigenat, iar tu te vei odihni mult mai bine.

Daca nu iti place sa alergi, atunci si mersul pe jos este un exercitiu bun. Profita de vremea frumoasa sau de compania unei prietene si plimba-te macar 30 de minute. Cu siguranta ca vei uita in ce perioada a lunii esti si totul iti va parea mult mai simplu decat daca stai in pat.

Inotul este o alta metoda eficienta de miscare in timpul menstruatiei. Desigur, cele mai multe persoane evita contactul cu apa in aceasta perioada insa, avand protectia necesara, inotul este inamicul durerilor de spate si al crampelor. Nu ocoli nici exercitiile de aerobic, care sunt distractive si te ajuta sa uiti de durere. Exercitiile de tip cardio nu numai ca te mentin in forma, ci iti stimuleaza si circulatia sangelui.

Stii deja ca riscul micilor „accidente” poate aparea oricand, asa ca un absorbant bun te poate scapa de probleme si iti permite sa faci toate aceste activitati. Este adevarat ca nu e recomandat sa stai in apa fierbinte o perioada indelungata, dar elimina mitul conform caruia nu ai voie sa stai in apa.

Menstruatia nu trebuie sa te opreasca din treburile zilnice, doar ca nu trebuie sa exagerezi. Avand un corp antrenat si tonifiat, vei trece cu bine peste aceasta perioada, fara sa ai probleme majore si fara sa strici niste zile care ar putea fi minunate.

error: Continutul este protejat !!