10 minute de exercitii pentru spate pot face minuni. Tot mai multe persoane au probleme cu spatele. Cauza principala este lipsa miscarii sau suprasolicitarea coloanei.

Statul pe scaun pe perioade indelungate afecteaza grav sanatatea. De cele mai multe ori pozitia pe scaun este grasita si coloana incepe sa-si piarda forma sanatoasa. Vertebrele se taseaza inegal si incep sa apara dureri. Lipsa de miscare face coloana rigida si usor de accidentat chiar si in activitatile banale. Atunci cand ne miscam, discurile moi dintre vertebre se extind si se contracta ca niste bureti care absorb substante nutritive.

Muschii antrenati in exercitii pentru spate

Pentru o coloana vertebrala dreapta si sanatoasa, este necesar sa intaresti musculatura care o ajuta la mentinerea unui plan axial:

  • muschiul transvers –  muschiul care se contracta atungi cand „sugi burta”.
  • muschii paravertebrali – muschii dispusi de o parte si de alta ai coloanei. Este important de antrenam ambele parti. Atunci cand o parte este mai dezvoltata decat cealalta, va trage de coloana. Musculatura paravertebrala este cea care tine coloana dreapta. Atunci cand muschii spatelui nu sunt antrenati, nu mai au putearea sa tina coloana dreapta. 
  • muschii diafragmei pelvine – ii simtim atunci cand ne abtinem de la urinat.

Executa cele 10 minute de exercitii pentru spate de mai jos si mentine-ti coloana sanatoasa!

Inainte de antrenament este OBLIGATORIU sa te incalzesti. Vezi video cu 5 minute de exercitii pentru incalzire.

Dupa antrenamente este OBLIGATORIU sa faci cateva exercitii de stretching, pentru revenirea organismului dupa efort. Gasesti video aici: https://www.youtube.com/watch?v=nC7IX_A5ihI 

Urmareste-ne pe Facebook sa aflii rapid despre noile antrenamente lansate.

Daca vrei un program de antrenament personalizat si zeci de antrenamente video complete, te invit in sala online GymSport, proiectul nostru de suflet.

 

 

error: Continutul este protejat !!