Stresul este unul din factorii determinanti in ceea ce priveste starea de sanatate. Din nefericire, traim intr-o lume din ce in ce mai agitata, avem un program incarcat in fiecare zi, prin urmare nu putem fi ocoliti de stres. Constatam cu teama ca incepe sa ne cada parul, avem senzatia de greata sau palpitatii.

Practica sport si scapa de stres

Poti scapa de stres prin sport. Chiar daca esti o fire sedentara, vei observa ca dansul, aerobicul si alte forme de miscare in grup sunt chiar antrenante si relaxante. Secretul consta in faptul ca, prin efort fizic, corpul secreta endorfinele responsabile de buna noastra dispozitie. In plus, socializarea iti va face foarte bine si la sala vei intalni noi prieteni, cu siguranta. Daca nu mergi la sala, incerca sa-ti faci un grup de prieteni cu care sa alegi, sa te plimbi sau sa faci diverse exercitii fizice in aer liber.

Daca nu ai incercat niciodata exercitiile de yoga, poate ca a venit momentul sa o faci. Yoga nu te ajuta doar sa capeti o flexibilitate mai buna, ci si sa te intaresti psihic. Poti incerca diferite exercitii de relaxare pe care le gasesti pe internet, cum ar fi: Balasana, Salamba Sarvangasana sau Utthan Pristhasana, numita si pozitia soparlei.

Mananca sanatos si scapa de stres

Pentru a scapa de stres este nevoie, de asemenea, de o alimentatie sanatoasa bazata pe fructe si legume si cel putin 8 ore de somn. Daca respecti toate aceste reguli, starea ta de spirit va incepe sa se schimbe. Poti scapa de stres si daca inveti sa te bucuri de lucruri marunte, daca ai hobby-uri si o atitudine pozitiva.

Masajul te scapa de stres

O alta metoda eficienta de a scapa de stres este masajul, in special Thai masaj. Acesta reprezinta un amalgam de tehnici precum presopunctura, meditatia, fizioterapia, reflexoterapia si chiropraxia. De asemenea, ar fi o idee extraordinara daca ai putea sa scapi si de nicotina si cofeina din corp. Multi oameni spun ca lipsa acestora sporeste starea de anxietate, dar in realitatea, starea de anxietate apare la persoanele dependente, este fenomenul de sevraj. Daca in prima faza renuntarea este foarte dificila, pe masura ce corpul se va obisnui cu lipsa acestora, iti va fi mult mai bine.

Mediul placut te scapa de stres

Multe persoane aleg sa vizioneze un film bun sau sa citeasca o carte pentru a scapa de stres. Este foarte util sa stai intr-un mediu comfortabil, sa iti aranjezi casa dupa propriul gust si sa o pastrezi curata.

Dupa cum poti vedea, metodele sunt foarte diversificate, asadar poti combina cat mai multe dintre acestea pentru a gasi reteta ideala pentru propriul corp. In acest fel, vei avea un zambet frumos, un tonus extraordinar si vei fi mult mai pregatit/a pentru a infrunta provocarile cotidiene.

error: Continutul este protejat !!