Exercitiile pentru un abdomen plat sunt la mare cautare, mai ales in sezonul cald. Solutia cea mai sigura sta in cateva exercitii Pilates special create pentru zona abdomenului, care vor intari tonusul muscular si, cel mai important, vor face surplusul de grasime sa dispara. Seturile de exercitii Pilates pentru abdomen se concentreaza pe un efort dozat gradual, de la intensitate mica la intensitate marita, asigurand incalzirea muschilor si evitarea eforturilor excesive.

Iti propunem o serie de 5 exercitii Pilates pentru abdomen care pot fi facute in doar cateva minute, zilnic, pentru un rezultat satisfacator:

Exercitii Pilates pentru abdomen #1:

2

Pentru acest exercitiu trebuie sa stai intinsa pe saltea, cu fata in sus, ca si cand te-ai pregati pentru clasicele abdomene. Din pozitia aceasta ridica-ti bratele in fata, cat mai sus, iar apoi fa aceeasi miscare cu trunchiul tau. Cand acesta, impreuna cu mainile tale, ajunge sa formeze un unghi de 90 de grade cu restul corpului, revino incet in pozitia initiala, intinzandu-te pe saltea. Repeta miscarea de minim 12 ori, pentru a simti muschii abdomenului lucrand. Aceste exercitii Pilates pot fi efectuate si cu genunchii putini flexati, pentru o dificultate mai redusa. Atentie! Coloane trebuie sa se ruleze pe saltea, vertebra cu vertebra, atat la ridicare cat si la coborare. Nu tineti spatele incordat si mai ales nu zmuciti miscarile.

Exercitii Pilates pentru abdomen #2:

crunch incrucisat

Ramai intins/a pe saltea si pozitioneaza-ti palmele sub ceafa, astfel incat sa o cuprinzi in palme. Acum, trage cotul stang in fata, ridicandu-ti putin trunchiul, in timp ce iti ridici in aer genunchiul drept. Revino in pozitia initiala, si executa aceeasi miscare, doar ca de data aceasta ridici cotul drept si il tragi spre genunchiul stang, care se ridica in aer. Repeta miscarea de minim 12 ori. Pentru aceste exercitii Pilates este bine sa fii incalzita, intrucat solicita si coloana.

Exercitii Pilates pentru abdomen #3:

exercitii pilates

Stai intinsa pe spate, apoi ridica-ti picioarele in aer, apropiate si cat mai bine intinse, la un unghi de 45 de grade cu solul. Ridica-ti capul si intinde mainile pe langa corp, aceasta miscare va pune presiune asupra muschilor abdominali. Acum, incepe sa lasi picioarele spre sol, cat mai aproape de saltea, dar fara o atinge, dupa care le ridici inapoi in aer. Repeta miscarea de minim 12 ori, tinand in permanenta capul ridicat. La finalul acestor exercitii Pilates incearca sa mai mentii picioarele in aer pentru cateva secunde, sporindu-le, astfel, efectul.

Exercitii Pilates pentru abdomen #4:

exercitii-pilates-1

Pentru acest exercitiu trebuie sa stai intinsa pe spate, cu fata in sus. Exercitiul consta in ridicarea simultana a trunchiului si a picioarelor, la o distanta de un brat, pana cand vei putea sa iti cuprinzi genunchii cu palmele. Repeta aceste exercitii Pilates in seturi de cate 12, cu atentie si incordand pe rand muschii. Nu te grabi, caci este un exercitiu complex care pune in miscare si muschii fesieri si ai picioarelor, pe langa cei abdominali.

Exercitii Pilates pentru abdomen #5:

Exercitii pentru spate

Exercitii pentru abdomen
Foto: BodyExprim

Stai intinsa pe spate, cu mainile pe langa corp si genunchii flexati. Departeaza putin picioarele, dupa care ridica bazinul incet, controlandu-ti muschii. Coboara, si ridica din nou, avand grija ca umerii, mainile si talpile tale sa ramana lipite de saltea.

Aceste exercitii Pilates trebuie repetate in serii de cate 12, fiind ideali pentru inchiderea unei sesiuni de antrenament, datorita dificultatii lor medii.

Daca ti-au fost de folos aceste exercitii, te asteptam pe pagina noastra de Facebook unde postam zilnic articole similare.

error: Continutul este protejat !!