Cele 5 exercitii  prezentate mai jos, s-au dovedit a fi cele mai eficiente exercitii pentru abdomen, implicand intreaga musculatura abdominala deoarece folosesc miscari ample, necesita depunerea unui efort  sustinut si se concentreza pe toata aria abdominala: superioara, mediana, inferioara dar si laterala. Aceste exercitii sunt mai mult decat simple exercitii pentru un abdomen plat, fiind eficiente atat pentru definirea musculaturii cat si pentru cresterea fortei.

 Exercitii pentru abdomen: Fandari Laterale

Fandarile laterale sunt exercitii pentru abdomen ce lucreaza in special partea laterala a abdomenului. Stand in picioare, cu cate o gantera in fiecare mana, va aplecati trunchiul in lateral, alternativ spre stanga apoi spre dreapta. Puteti utiliza sticle de plastic umplute cu apa sau nisip in loc de gantere. Efectuati fiecare fandare, cat mai jos posibil. Picioarele si spatele trebuie sa ramana drepte pe toata durata exercitiului.

Pentru un abdomen de invidiat este recomandat sa realizati cate 3 serii de cate 30 de repetari.

Exercitii pentru abdomen: Abdomene pe Banca

Din pozitia intins pe spate, bratele incrucisate pe piept, executati o miscare scurta de ridicare a umerilor de pe banca. Coborati apoi corpul intr-o miscare lina pana cand umerii ating banca.

Pentru un grad de dificultate sporit, mentineti casino games umerii ridicati pentru cateva secunde inainte de-a reveni la pozitia initiala. Pentru persoanele care au atins un nivel avansat, se recomanda plasarea unei greutati suplimentare pe piept, cum ar fi un disc de fier.

Aceste exercitii pentru abdomen antreneaza zona superiora si medie a abdomenului. Pentru inceput sunt recomandate 3 serii de 15 repetari.

Exercitii pentru abdomen: Abdomene pe Plan Inclinat

Dupa cum le sugereaza si numele, aceste exercitii pentru abdomen se realizeaza cu ajutorul unui plan inclinat. Tinand mainile sub cap, ridicati trunchiul de pe planul inclinat, pana ajunge paralel cu pamantul, prin contractia muschilor abdominali, apoi reveniti la pozitia originala. Daca sunteti incepator, cel mai bine este sa tineti mainile pe langa corp, incrucisate pe piept sau pe abdomen.

Cel mai important lucru atunci cand executati acest exercitiu, este sa ridicati trunchiul fara a indoi gatul, iar daca tineti mainile sub cap, incercati sa nu va ridicati ajutandu-va de maini pentru ca aceste exercitii sunt pentru abdomen, nu pentru brate sau gat.

Acest exercitiu lucreaza in principal zona abdominala superioara si este recomandat sa realizati cate 3 serii de 15 repetari.

Exercitii pentru abdomen: Fandari Incrucisate

Stand in picioare, tineti cate o gantera in fiecare mana. Coborati mana stanga pana in dreptul gleznei piciorului drept, apoi cu mana dreapta pana la glezna stanga, revenind in pozitia initiala de fiecare data fara sa flexati genunchii pe intreaga durata a acestor exercitii pentru abdomen.

Pentru incepatori, nu sunt necesare greutatile. Aceste exercitii pentru abdomen, lucreaza de asemenea si fesele dar si coapsele.

Sunt recomandate cate 3 serii de 20 de repetari

Exercitii pentru abdomen: Rotatii cu Bara

Din pozitia asezat, cu o bara fara greutati pe umeri, executati o miscare continua si cat mai ampla de rotatie a trunchiului staga-dreapta. In momentul in care ati atins un nivel intermediar sau avansat, puteti adauga greutati pe bara.

Mentineti spatele drept si privirea inainte in timpul acestor exercitii pentru abdomen care lucreaza in special partea laterala a abdomenului. Puteti folosi orice obiect pentru realizarea acestor exercitii, chiar si o coada de matura.

Continuati aceste exercitii pentru abdomen timp de cinci pana la zece minute.

Spor la treaba!

error: Continutul este protejat !!