Celulita reprezinta o acumulare de reziduuri si celule grase sub piele si e una din problemele principale cu care se confrunta sexul frumos. Sunt nenumarate cauze care o provoaca, mai ales sedentarismul si o alimentatie gresita.

Pentru a scapa de aceasta problema inestetica, trebuie „atacat” din mai multe directii. In primul rand, trebuie sa mananci si sa te hidratezi in mod corespunzator. Combina alimentatia cu exercitiile fizice si masajul anticelulitic pentru rezultatele mult dorite.

Bineinteles, specialistii au demonstrat ca celulita este ereditara, dar asta nu inseamna ca nu poti scapa de celulita.

Adopta un regim alimentar sanatos pentru a scapa de celulita

Trebuie sa eviti pe cat posibil mancarurile gen fast food si grasimile saturate, pe care le gasim in grasimi animale sau unt. Acestea pot fi inlocuite de grasimi „bune”, bogate in acizi grasi, precum grasimile gasite in fructele de mare, peste, seminte sau nuci, bogate in acizi omega 3 si omega 6. De asemenea, pentru a scapa de celulita, sucurile acidulate trebuie inlocuite cu cele naturale, alcoolul sau cafeaua fiind si ele contraindicate. Bea cel putin 8 pahare de apa pe zi si mentine-ti corpul hidratat. Daca poti sa consumi apa calda, ar fi un pus (citeste cura de slabire cu apa calda). Unii specialisti spun ca, dupa 2 zile de cura cu apa calda, rezultatele deja incep sa fie vizibile. Variatiile de greutate sunt, de asemenea, un factor declansator al celulitei, asa ca incearca sa te meti in aceeasi parametri, fara a te ingrasa sau slabi brusc.

Scapa de celulita prin tratamente cosmetice

In ceea ce priveste partea cosmetica, poti scapa de celulita daca, dupa dusul de seara, te clatesti cu apa rece. De ce? Pentru ca acest procedeu va tonifica pielea. Daca ai posibilitatea, adauga alge in cada, in apa calda, acestea avand rol de intensificare a circulatiei sangelui. Foloseste creme speciale anticelulitice pentru a masa zonele afectate. Zatul de cafea este incredibil de eficient pentru a scapa de celulita. Ia pur si simplu zatul, adauga putina apa, amesteca putin pentru a obtine o pasta, apoi aplica pe aria afectata si impacheteaza cu o folie de plastic. Poti sta asa timp de un sfert de ora, dupa care te poti spala. Este o metoda folosita de milioane de femei din intreaga lume si care face adevarate minuni.

Exercitiile fizice ard celulele grase si te ajuta sa scapi de celulita

Exercitiile fizice sunt si ele o parte importanta pentru a scapa de celulita. Timpul este dusmanul numarul unu care te impiedica de cele mai multe ori sa mergi la sala sau iesi in parc, la alergat. Insa, poti lupta pentru a scapa de celulita si facand cateva exercitii simple, acasa. De exemplu, incearca sa dansezi, antrenand cat mai multe grupe de muschi. O serie de exercitii pentru slabit  gasesti si pe site-ul nostru, sau pe intarnet. Ceea ce iti ramane de facut este sa imiti instructorii virtuali. Poate fi si benefic, si recreativ.

Daca veti tine cont de aceste sfaturi, veti avea o vara de neuitat, cu un trup de invidiat. Si daca mai trebuie sa dai jos si cateva kilograme, cauta cura care ti se potriveste pe site-ul nostru, la rubrica „Diete”.

Distribuie acest articol si informeaza si alte persoane care au nevoie de aceste sfaturi! 🙂

Sursa foto: www.ionnysworld.com

Editor: Adina Voicu

error: Continutul este protejat !!