Cura de slabire cu lamaie, cunoscuta si ca Master Cleanse, a fost folosita cu succes de celebritati precum Beyonce. Totusi, in ciuda rezultatelor pe care o persoana le poate obtine urmand aceasta dieta de slabit, ea este una abuziva asupra organismului, ca oricare alta cura prin care pierzi un numar mare de kilograme intr-un timp foarte scurt.

In ce consta cura de slabire cu lamaie?

Pe langa faptul ca ajuta la slabit, cura de slabire cu lamaie este si o cura de detoxifiere. In timpul ei, trebuie consumate doar lichide, constand in suc de lamaie sub forma de limonada, apa sarata si ceai laxativ. Poate fi tinuta timp de 10 zile, principiul sau de functionare fiind consumul redus de calorii.

In timpul acestei cure de slabire, nu este permisa mancarea alimentelor solide sau consumul de alcool, cofeina sau lapte. Dupa ce trec cele 10 zile, se pot introduce gradual alimente solide, incepand cu suc si supa si continuand cu fructe, legume si carne fiarta.

Fiind o dieta foarte stricta, cel mai probabil organismul se va simti in cele 10 zile, foarte obosit si flamand. Este posibil sa apara si simptomele specifice perioadelor de detoxifiere, precum durerile de cap si ameteala.

Argumente pro cura de slabire cu lamaie

Cura de slabire cu lamaie da rezultate pe termen scurt. Intr-adevar, urmand-o, vei pierde cateva kilograme. Poate fi tinuta chiar si de persoanele care sunt in cautarea unei cure de slabire pentru vegetarieni si nu este deloc costisitoare.

Mai mult, cura de slabire cu lamaie este atat de populara, incat vei gasi pe internet numeroase grupuri de suport, care cuprind sute de membri, ce te pot sfatui sau ajuta moral in cazul in care ai nevoie de acest lucru. Exista chiar si un curs de antrenament online, pentru cura de slabire cu lamaie.

Fiind o cura de detoxifiere, la finalul acestei diete, pielea va avea o stralucire si o catifelare aparte, metabolismul va fi mai rapid, iar ficatul si inima vor functiona mai bine.

Argumente contra cura de slabire cu lamaie

Totusi, ca orice alta dieta restrictiva ce nu asigura suficiente substante nutritive si cura de slabire cu lamaie va produce o oboseala fizica mare, ce va implica o scadere a energiei si slabirea puterii muschilor si oaselor. Fiind vorba despre lichide sarate, organismul va fi deshidratat, ceea ce inseamna ca este posibil sa apara dureri de cap.

Un alt dezavantaj ce va fi resimtit din plin de cei care decid sa urmeze cura de slabire cu lamaie este acela ca, dupa terminarea ei, daca nu va exista o alimentatie corecta insotita de exercitii fizice, kilogramele pierdute vor fi depuse iarasi, existand riscul sa apara efectul de yo-yo.

Cura de slabire cu lamaie ramane o solutie de urgenta, pentru momentele in care trebuie sa pierzi kilograme rapid, insa nu o recomandam a fi adoptata ca si solutie permanenta. Pe termen lung, se vor obtine rezultate mult mai bune urmand un regim alimentar echilibrat, insotit de un ritual de exercitii.

error: Continutul este protejat !!