Inainte de a iti prezenta acest articol, este necesar sa lamurim ce se intelege prin cure de slabit sanatoase. Acestea reprezinta acele diete care nu iti abuzeaza organismul, care ii permite acestuia sa isi mentina echilibrul si care nu iti pun sanatatea la risc. Iti recomandam sa eviti orice dieta intruziva, care iti promite pierderea kilogramelor mult prea repede si sa te axezi pe acele cure de slabit sanatoase ce se intind pe perioade de timp de cateva luni!

Cure de slabit sanatoase: Eco-Atkins

Dieta Atkins este una dintre cele mai populare cure de slabit sanatoase la nivel mondial. In ciuda rezultatelor favorabile pe care le poate obtine cineva urmand aceasta cura, dezavantajul ei consta in faptul ca este destul de costisitoare de tinut. De aceea, s-a nascut o variatie a sa, numita Eco-Atkins, bazata pe aceleasi principii, dar care implica sume financiare mult mai mici. Mai mult, aceasta este si mai putin restrictiva decat Atkins.

Prin urmarea acestei cure de slabit sanatoase, se pierd aproximativ 3 kilograme jumatate pe luna, imbunatatindu-se, in schimb, tensiunea arteriala, nivelul colesterolului si al trigliceridelor, deci, per total, sanatatea inimii. Principiul de functionare al acestei cure este substituirea unor substante comune in mesele de zi cu zi, precum colesterolul din carnea grasa, cu alte substante, obtinute din legume si fructe.

Cure de slabire sanatoase: dieta DASH

Dieta DASH este mai putin cunoscuta, insa este una ce garanteaza unele dintre cele mai bune rezultate, in materie de cure de slabire sanatoase. Asigurand sanatatea inimii si a intregului organism, prin echilibrul de substante necesare oferite, aceasta te ajuta sa slabesti intr-o perioada relativ scurta si sa iti mentii greutatea pe termen lung. De asemeni, este ideala pentru persoanele cu probleme cardiace, precum hipertensiunea.

Bazandu-se pe aportul pe care nutrientii il aduc organismului, dieta DASH creeaza mediul propice pentru ca metabolismul sa lucreze la capacitate maxima si sa mentina, astfel, o greutate ideala, dar si sa asigure o sanatate cat mai buna.

Cure de slabire sanatoase: dieta Mayo

Clinica Mayo detine una dintre cele mai mari baze de date ce cuprinde articole despre sanatate, acestea fiind citite in intreaga lume. De aceea, nu este de mirare ca echipa responsabila de dieta si nutritie a dezvoltat o formula ce, astazi, este considerata una dintre cele mai de succes cure de slabire sanatoase. Plina de puncte forte, precum asigurarea sanatatii inimii, capacitatea de a fi urmata chiar si de catre diabetici sau asigurarea unui aport nutritiv excelent, aceasta este usor de tinut si ajuta la pierderea unui numar considerabil de kilograme, chiar si pe termen scurt.

Aceasta garanteaza pierderea a pana la 4 kilograme in 2 saptamani, fara a abuza in vreun fel organismul, riscand sanatatea. Principiul de baza este acela de a incerca sa se restabileasca un echilibru intre obiceiurile alimentare sanatoase si cele daunatoare, lasand, astfel, metabolismul sa isi joace rolul, fara a il suprasolicita.

Totusi, trebuie sa tii cont ca fiecare organism are propriul sau fel de a functiona, unic si ca ce cure de slabire sanatoase functioneaza pentru o persoana, este foarte posibil sa nu functioneze pentru altcineva. De aceea, cel mai sanatos mod de a pierde kilograme este sa apelezi la ajutorul unui nutritionist, pentru ca acesta sa iti creeze o cura de slabire adecvata pentru tine si sa faci cat mai mult sport, acordand o atentie sporita zonelor problematice.

error: Continutul este protejat !!