Fa sport acasa!

Inca mai crezi ca ai nevoie de diverse echipamente sportive ca sa faci sport? Bineinteles, poate fi motivant, dar in nici un caz nu este o cerinta obligatorie. Cele mai noi programe sportive incurajeaza executia antrenamentelor cu ajutorul diverselor materiale sportive sau aparate, pentru ca este o afacere. Asta nu inseamna ca nu poti sa faci sport acasa, folosindu-te de propriul corp. Practic, este cel mai corect si sanatos  mod de a face miscare. Corpul tau are nevoie de miscare pentru autosustinere, adaptarea la diverse tipuri de efort si caratul catorva  kilograme in plus. Crezi ca daca iti antrenezi bratele sa sustina greutatea propriului corp nu este suficient?

Totusi, echipamentele sportive pot avea o influenta psihologica buna. Daca iti face placere sa pedalezi, atunci o bicicleta de fitness este perfecta. Desi, tipul de efort executat cu ajutorul bicicletei il poti face si fara bicicleta.

Indiferent de felul in care alegi sa faci sport, importanta este sa-l faci, pentru ca acesta este scopul final. Fa sport zilnic, pentru sanatatea ta fizica si mentala.

Corpul tau este magicianul antrenamentului. Corpul tau este cel care executa antrenamentul sau nu. Tu esti elementul de baza in programul sportiv. Provocarea este sa-ti educi corpul sa te ajute in activitatile zilnice, nu ce echipament folosesti in executia exercitiilor fizice. Corpul este bunul cel mai de pret in viata aceasta si unul din scopuri este sa-l pastrezi cat mai bine. Corpului tau nu-i pasa daca folosesti echipamente diverse marci moderne, renumite, ci impulsul pe care il primeste pentru tonifiere, dezvoltare etc. Acesta se va adapta rapid antrenamentului si va raspunde la exercitii, indiferent daca folosesti un aparat pentru exercitii pentru picioare sau faci genuflexiuni. Este foarte adevarat ca aparatele te pot ajuta cateodata sa lucrezi mai intens, poate mai corect sau sa lucrezi grupe musculare pe care nu le poti implica in antrenament cu ajutorul propriului corp. Insa, garantat, corpul nostru oferta tot necesarul unui antrenament de succes pentru o viata sanatoasa.

Pentru cei care sunt foarte ocupati si se folosesc de scuza “nu am timp de sport”, mersul la sala este privit cel mai adesea ca un job part time. Poate fi numit si asa daca privim din perspectiva timpului sau a aspectelor precum: drum lung sau aglomerat pana la sala, schimbat, dus, sala prea ocupata, timpul indelungat intre mese etc. Pentru toate aceste persoane exista alternativa sport acasa fara aparate. Trebuie doar putina vointa. Indiferent cat de scurt este programul sportiv zilnic, acesta trebuie sa existe. Reprize de 10 minute de exercii sunt foarte apreciate de organism. In plus, micile activitati sportive sunt intotdeauna mai bune decat lipsa acestora.

Cercetari recente arata ca statul pentru timp indelungat pe scaun poate sa afecteze foarte grav sanatatea. Ia-ti  pauza la cel mult o ora de stat si fa cativa pasi. Incearca sa inlocuiesti mesajele electronice cu colegii din urmatorul birou prin transmiterea directa. Profita de acest lucru si fa  cativa pasi foarte importanti pentru sanatatea ta.

Fa-ti un calendar zilnic si propune-ti momente in care sa faci ceva pentru sanatatea ta. Noi iti oferim programe gratuite de antrenament acasa sau antrenament la birou. Incearca sa acorzi mai multa atentie coprului tau si vei dobandi mai multa libertate, usurinta in munca, gandire rapida. Un corp sanatos iti va imbunatatii semnificativ viata, din toate punctele de vedere.

Te sustinem sa dobandesti si sa mentii un stil de viata sanatos. Sustine-ne si tu prin distribuirea materialele noastre!
Share

error: Continutul este protejat !!