Ce este Tae Bo?

Tae Bo este o activitate aerobica foarte indragita in Romania, fiind practicat in majoritatea salilior de sport. Initiativa acestei activitati i-a apartinut lui Billy Blanks, fost luptator de Taekwondo, de unde si denumirea (Tae = Taekondo si Bo= Boxing). Avand aceste date, putem defini aceasta activitate ca fiind o clasa cardio si de tonifiere care combina miscari si lovituri din Taekwondo si Box.

Tae Bo a inceput sa prinda  amploare la inceputul anilor 90, fiind apreciat datorita complexitatii exercitiilor si a faptului ca lucreaza foarte bine atat partea cardio si cea de tonifiere.

Cui se adreseaza tae bo?

Tae Bo este in primul rand o activitate cardio. Asadar, persoanele care vor sa transpire abundent, sa elimine toxinele si sa arda caloriile vor iubi acest program. Daca sunteti si iubitori ai artelor martiale si va place sa executati exercitii pe un ritm alert, veti fi cu siguranta incantati. Nu este necesar sa fi practicat arte martiale pentru participarea la clasa, Tae Bo este o activitate aerobica de masa.

Particularitati ale clasei de Tae Bo

Principala  deosebire de celelalte clase sunt loviturile de brate si picioare imprumutate din artele martiale care se executa in cadrul unei clasei.  Pe langa dezvoltarea masei musculare, Tae Bo imbunatateste echilibrul, mobilitatea si coordonarea.

Iata un program de exercitii executate chiar de fondatorul Tae Bo, Billy Blanks

Sali unde se practica Tae Bo

In majoritatea salilor gasiti in program clasa de Tae Bo. Instructorii care au practicat artele martiale sunt cei mai indicati si iubiti datorita corectitudinii in executia miscarilor.

La fel ca si in cazul celorlalte clase, va recomandam sa incercati mai muti instructori si abia apoi sa va faceti o parere despre Tae Bo.

In Bucuresti, va recomandam sala BodyExprim unde clasele de Tae Bo sunt predate de Sorin Geana (vicecampion mondial la Ashihare Karate) si Mihaita Visan (campion european la Karate Traditional).

error: Continutul este protejat !!