In weekend se anunta vreme frumoasa?

Profita de soare si aer curat si fa putina miscare in aer liber. Te va ajuta enorm sa te destresezi si sa incepi o noua saptamana mai dinamica si cu mult spor. Si cum putina socializare nu strica, ia-ti si prietenii. O sa fie distractiv si mai ales foarte sanatos. Dedica timpul liber unor activitati care sa-ti faca placere si alunga stresul, oboseala si grijile. Integreaza in programul tau de weekend miscarea si vei simti o imbunatatire a starii tale generale.

Iti propunem cateva activitati fizice pe care le poti face  in aer liber, alaturi de prieteni. Aceste activitati te vor umple de energie si vor arde si multe calorii.

Activitati sportive in aer liber #1

Jogging

Jogging-ul poate fi practicat de oricine si este cea mai recomandata activitate de medici. Alege-ti un loc frumos, de care sa te bucuri, aduna-ti prietenii si alearga cel putin 20 minute. Atentie insa, discutiile pe traseu te vor face sa obosesti mai repede. Dupa alergare, plimba-te cel putin 15 minute.

Activitati sportive in aer liber #2

Jocuri cu mingea




Mingea este unul din obiectele sportive preferate atat de copii cat si de adulti. Ia-ti prietenii sau familia si organizati o “joaca cu mingea”. Te vei distra de minune si  iti vei executa intr-un mod placut cele 30 de minute de miscare zilnica recomandata de medici.

Activitati sportive in aer liber #3

Bicicleta

Atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, bicicleta aduce multe beneficii. Mersul pe bicicleta este o activitate foarte distractiva si iubita. Te poti plimba in locuri care sa-ti incante privirea, fiind si o terapie pentru stres. In plus mersul pe bicicleta este indicat persoanelor care au probleme cu articulatiile, sufera de artrita sau alte afectiuni ale sistemului osos si ajuta la o buna functionare a sistemului cardiovascular, respirator si digestiv.

Activitati sportive in aer liber #4

Parcul de aventura

Parcurile de aventura sunt foarte distractive. Pe langa buna dispozitie, traseele sunt foarte complexe si solicita musculatura intregului corp. Este un adevarat antrenament de fitness prin joc. In plus, miscarea in padure este foarte sanatoasa datorita puritatii aerului. Desi au inceput sa apara tot mai multe astfel de parcuri, trebuie sa parcurgi ceva kilometri si sa platesti o taxa de intrare. Insa, merita.

Activitati sportive in aer liber #5

Aparatele de fitness din parcuri

In unele parcuri au fost montate aparate de fitness care asigura un atranament complex in aer liber.  Daca nu gasesti astfel de aparate in parcul in care mergi, foloseste-te de ce gasesti si improvizeaza un  antrenament sanatos in parc. De exemplu, tractiuni la bara, urcarea treptelor, exercitii de stretching, genuflexiuni etc.. Mai multe exercitii gasesti la rubrica exercitii slabit.

Orice om are nevoie de doua zile de relaxare pe saptamana. Profita de orice raza de soare, de orice loc frumos si transforma-le in sursa ta de energie si sanatate. Fa miscare si viata va deveni mai frumoasa!

Distribuie acest articol si persoanelor dragi!

error: Continutul este protejat !!