Step aerobic

Primele antrenamente de step aerobic au fost create in urma cu 25 de ani, dar inca este unul din cele mai populate stiluri de antrenament. Step aerobicul a fost invenat de Gin Miller, in jurul anul 1989. Practic, este un “upgrade” al aerobicului clasic, prin folosirea stepului si a altor accesorii menite sa creasca intensitatea:

 • greutati pentru glezna,
 • gantere mici,
 • combinatii de pasi de dans cu kick-uri preluate

din artele martiale

Step aerobicul  se distinge de alte activitati aerobice prin utilizarea unei platforme care isi poate ajusta inaltimea (steper). Inaltimea poate fi adaptata la nevoile individuale prin inserarea contratreptelor sub step.

Orele de step aerobic sunt oferite de multe sali de gimnastica si centre de fitness, care au un program de exercitii de grup.
Prin folosirea exercitiilor specifice step aerobicului, exercitiile fizice au devenit mai sigure pentru genunchi si spate, in timp ce pasii au devenit mai interesanti si mai solicitanti. Noile stiluri au adus si exercitii de forta si coordonare pentru trenul superior dar si elemente de mobilitate si echilibru pe step.
Practicand step aerobic, slabirea este accelerata si aspectul general al corpului este imbunatatit: picioare ferme, cu muschi definiti si alungiti, fese bombate si abdomen plat. Tehnicile noi aduc in plus elemenete de forta pentru brate si spate, iar exercitiile pentru abdomen pe step duc acest gen de clasa la un nivel superior.

 

Avantajele principale  ale orelor de step aerobic

Step aerobicul ajuta la arderea caloriilor si mentine greutatea corporala. Cantitatea de calorii arse depinde de viteza miscarilor, gradul de dificultate al pasilor, precum si de durata exercitiilui. Step aerobic reperezinta un antrenament fizic care ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.

Prin practicarea step aerobicului organismul va avea urmatoarele avantaje:

 • imbunatirea rezistentei fizice
 • dezvoltarea flexibilitatii
 • tonus crescut pentru picioare, fese, brate si spate
 • rezistenta fizica
 • permite dezvoltarea grupelor musculare si determina reducerea stratului de grasime intr-un ritm mai rapid (cu 30%) decat intr-un curs traditional
 • impactul pozitiv asupra sanatatii mintale, fiind recunoscut ca o modaliate distractiva de a scapa de stres
 • dezvoltarea relatiilor sociale (datorita faptului ca orele de step aerobic sunt efectuate in grup)
 • nu in ultimul rand, step aerobicul este potrivit pentru toate varstele, costa putin si nu are restrictii.

Echipament necesar pentru step aerobic

Alegeti in general imbracamintea din bumbac, sau bumbac cu elastan. Vizitati magazinele de specialitate unde oferta este foarte variata.
Incaltamintea trebuie sa fie comoda, cu talpa cat mai flexibila.

error: Continutul este protejat !!