Fie ca iti doresti sa fi independent sau ca asa ti se cere de la sala la care predai, procedura de obtinere a titlului de persoana fizica autorizata  sau mai scurt PFA ca instructor de fitness/aerobic este aceeasi ca  pentru celelalte meserii publicate  in COR (codul ocupatiilor din Romania).

Daca ai hotarat sa fii propriul sef prin infiintarea unui PFA exista doua variante de a pune aceasta dorinta in practica:

– fie apelezi la o firma de avocatura care se ocupa de toate actele si te scapa de drumuri

Persoana Fizica Autorizata Instructori Fitness sau Aerobic

Persoana Fizica Autorizata Instructori Fitness sau Aerobic

– fie iti iei inima in dinti si rezolvi problema de unul singur

 

Atentie! Poti aplica pentru PFA doar daca indeplinesti urmatoarele conditii:

  1. ai implinit varsta de 18 ani;
  2. nu ai savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala, de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;
  3. ai un sediu profesional declarat conform legii;
  4. declari pe propria raspundere ca indeplinesti conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si al protectiei muncii.

 

Acte necesare pentru infiintarea unui PFA

 

–         Documente care atesta pregatirea/experienta profesionala: copie dupa diploma/acte de studiu/atestate (care sa aiba legatura cu obiectul de activitate ce urmeaza a fi desfasurat) – dovada calificarii in domeniul de activitate urmarit

–         Copie C.I.

–         Copie legalizata dupa dovada de proprietate a spatiului unde hotarasti sa ai sediul social (in cazul in care nu ai unde sa iti inregistrezi sediul, poti apela la serviciile unei companii care ofera gazduire pentru sediile sociale)

–         Contract de comodat

Daca indeplinesti conditiile si ai deja actele mentionate mai sus, poti merge la Registrul Comertului din judetul de care apartii si ti se vor mai da cateva formulare pe care trebuie sa le completezi cu atentie si sa le depui la ei. Lista de documente o gasesti aici

Alte formulare:

 

Avand toate aceste hartii, un buget nu prea mare si vreo 2 zile libere, se poate spune sa reusesti sa incepi propriul business.

Completarile sunt binevenite.

error: Continutul este protejat !!