Pentru un bust frumos, tonifiat si sanatos, specialistii recomanda, chiar si in cazul femeilor, executarea unor exercitii pentru piept care sa ajute la mentinerea unui tonus puternic.

Nu mai este un secret faptul ca sanii sunt formati in mare parte din tesut adipos, motiv pentru care muschii din aceasta zona trebuie ajutati prin cateva exercitii pentru piept in sustinerea acestora. Mai mult decat atat, femeile care practica aceste exercitii vor observa in scurt timp o schimbare a formei si marimii sanilor, care vor fi mai plini si mai tonifiati, contrar mitului care sustine ca aceste exercitii pentru piept ar duce la aplatizarea zonei sanilor.

Poti practica acasa seturi de exercitii pentru piept, fara a consuma timp util deplasandu-te la sala, daca dispui de niste gantere usoare de aproximativ 3 kilograme. In caz ca nu ai echipament, poti improviza cu sticle de apa de 2 litri.

Exercitii pentru piept #1

plansa

Clasicele si binecunoscutele flotari iti ajuta pieptul si muschii din aceasta zona sa se dezvolte. Daca le executi corect, aceste exercitii pentru piept pot face minuni pentru bustul tau si ii vor da proportiile perfecte pentru dimensiunile corpului tau. Mainile trebuie sa fie in dreptul umerilor, iar atunci cand te lasi in brate, incordeaza-ti muschii superiori ai bratelor si abdomenul in acelasi timp. Muschii din zona sternului vor fi pusi in functiune si mai mult decat atat, aceste exercitii pentru piept duc la arderea tesutului adipos din zona superioara a bratelor, langa axila. Flotarile lucreaza, deopotriva, si muschii fesieri.

Exercitii pentru piept #2

Pentru acest tip de exercitii pentru piept ai nevoie de doua gantere de maxim 3 kilograme sau de inlocuitori – sticle cu apa de 2 litri. Stai in picioare, cu spatele drept si cu picioarele putin departate. Ridica bratele in lateral, paralel cu solul, dupa care ridica antebratele perpendicular cu solul. Apropie bratele in fata, apoi revino la pozitia initiala. Repeta aceste miscari in serii de cate 10, iar pentru un nivel sporit de dificultate, poti face si joc de glezne in acelasi timp.

Exercitii pentru piept #3

Acest exercitiu este menit sa intareasca muschii din zona pectorala. Stai cu picioarele putin departate, la nivelul umerilor. Intinde bratele in lateral, paralel cu solul, apoi impreuneaza-le in fata pieptului. Repeta miscarea in serii de cate 20. Pentru un nivel mai dificil, poti face aceste exercitii pentru piept cu genunchii putin flexati.

Exercitii pentru piept #4exercitii-pentru-brate

Ganterele pot fi folosite in exercitii pentru piept intr-o multime de moduri. Poti adapta exercitiile pentru nivelul tau de confort, atat timp cat simti presiunea asupra muschilor in timpul executarii. Pentru acest exercitiu trebuie sa stai in picioare, cu bratele pe langa corp. Ridica antebratele paralel cu solul si apoi intinde bratele inapoi. Repeta exercitiul in serii de cate 20, pentru o tonifiere cat mai puternica. Acest exercitiu tonifica si muschii bratelor, asa ca, daca nu doresti sa iti definesti prea mult aceasta grupare musculara, poti incerca sa adaptezi miscarea bratelor altfel. Tine ganterele in fata, cu bratele perfect intinse, dupa care ridica antebratele perpendicular cu solul. Revino in pozitia initiala si repeta miscarea.

Exercitii pentru piept #5

Acest exercitiu este mai intens si poate fi executat la finalul antrenamentului, pentru definire. Pozitioneaza ganterele la nivelul umerilor. Ridica bratele alternativ, repetand miscarea in serii de cate 10. Aceste exercitii pentru piept sunt recomandate pentru ridicarea sanilor lasati dar si pentru tonifierea muschilor sternului.

 

error: Continutul este protejat !!