Boabele de cafea verde reprezinta cafeaua in stare naturala, neprajita. Acestea au un continut mai bogat de acid clorogenic, substanta denumita sugestiv „inamicul obezitatii”. Acesta este motivul principal pentru care cura de slabire cu cafea verde este forte eficienta si ofera rezultatele miraculoase.

Cateva studii au aratat ca aproximativ 80 – 200 miligrame de extract de cafea verde, in fiecare zi, cauzeaza o pierdere modesta a greutatii, intr-o perioada de 12 saptamani. Cura de slabire cu cafea verde, insa, implica o cantitate mai mare a acestui produs si un regim alimentar strict – combinatie din care rezulta mai multe kilograme pierdute.

In ce consta cura de slabire cu cafea verde?

Doctorul Oz a testat cura de slabire cu cafea verde pe 100 de femei. Jumatate dintre ele au primit 400 mg de extract de cafea verde cu jumatate de ora inainte de micul dejun, pranz si cina, pentru 2 saptamani. Cealalta jumatate a primit pilule placebo. Participantelor li s-a spus sa isi mentina regimul alimentar normal. Femeile care au primit extractul de cafea verde au pierdut aproximativ 1 kilogram, in greutate, in timp ce grupul de control a pierdut doar jumatate.

Intr-un alt studiu, recent, ce s-a intins pe o perioada de 6 saptamani, subiectii din grupul de test au primit doze de 350 de mg de extract de cafea verde, de 3 ori pe zi, fara sa isi schimbe regimul alimentar. La finalul studiului, s-a constata ca subiectii au pierdut aproximativ 10 kilograme!

Argumente pro cura de slabire cu cafea verde

Fiind atat de mult mediatizata, cura de slabire cu cafea verde a fost subiectul catorva studii medicale, atent supravegheate, in urma carora s-a constatat ca ea chiar functioneaza. Faptul ca nu se pierd kilograme intr-un ritm rapid, ci pe parcursul unei perioade lungi de timp, iar corpul nu este supus unei lipse de nutrienti, o recomanda a fi folosita ca solutie pentru slabire sanatoasa.

Cafeaua verde este un stimulent al metabolismului, ceea ce transforma cura de slabire cu cafea verde intr-o decizie in urma careia sanatatea ar fi imbunatatita, efectele directe in acest sens, resimtindu-se la nivelul inimii, ficatului, circulatiei si nu in ultimul rand al capacitatilor cognitive.

Argumente contra cura de slabire cu cafea verde

Nu s-au semnalat efecte adverse printre cei care au urmat cura de slabire cu cafea verde, pana acum. Totusi, este important sa retii ca in cafeaua verde se gaseste cafeina, in cantitati similare cu cafeaua prajita.
Cafeina poate cauza insomnie, nervozitate si neliniste, probleme ale stomacului, greata, stari de voma, un ritm accelerat al batailor inimii si al respiratiei etc. Cantitatile mari de cafeina pot cauza, de asemenea, dureri de cap, anxietate, agitatie, tiuit in urechi si batai iregulate ale inimii.

Este recomandat sa nu se urmeze cura de slabire cu cafea verde in timpul sarcinii sau al alaptarii, in cazul anxietatii sau al diabetului. Urmarea curei pentru perioade prea lungi de timp poate conduce la slabirea oaselor, din moment ce cafeina cauzeaza eliminarea unei cantitati mai mari de calciu in urina.

error: Continutul este protejat !!