Fara dubii, obezitatea reprezinta o problema de actualitate a societatii contemporane, datorata acumularilor excesive de grasime. Iata de ce programele cu exercitii pentru supraponderali castiga teren, in special in cazul persoanelor cu un IMC (Indice de Masa Corporala) superior valorii de 30.

Exercitii pentru supraponderali. Efectul obezitatii

Potrivit OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), obezitatea a devenit un fel de epidemie cu caracter mondial, raspandita nu doar in tarile dezvoltate, ci si in cele sarace. Prezenta sa in randul populatiei, frecvent, da nastere unor importante probleme sociale si sanitare, crescand rata mortalitatii.

Pe langa impactul psihologic, generat de modificarile estetice, obezitatea este privita ca o conditie fizica dizabilitanta. De prea multe ori se afla in corelatie cu o serie de patologii precum hipercolesterolemia (nivelul ridicat al colesterolului in sange), diabetul, afectiunile cardiovasculare, hepatice sau tulburarile hormonale.

Toate aceste disfunctii, si nu doar ele, ar putea fi preintampinate printr-o varietate de exercitii pentru supraponderali, combinate cu o alimentatie sanatoasa. Insa daca nu se iau toate masurile, exista riscul ca aceasta problema sa influenteze in mod negativ calitatea vietii si sa reduca speranta de viata a fiecaruia dintre noi.

Exercitii pentru supraponderali. Exista un antrenament specific?

Activitatea fizica regulata, personalizata in functie de nevoile pe care le ai, iti poate garanta reducerea masei grase, fara diminuarea masei slabe. De asemeni, te ajuta la imbunatatirea starii de sanatate la nivel mental si fizic.

Pentru a obtine rezultate concrete, odata cu planificarea alimentatiei, mai ai nevoie si de antrenamente specifice. Insa nu orice tip de exercitii pentru supraponderali te va ajuta sa-ti recuperezi increderea, autonomia, aspectul fizic si sanatatea.

Daca ai deja o problema cu greutatea si te simti complexat(a), salile de fitness nu sunt tocmai destinatia ideala pentru a te elibera de frustrari si mai ales de surplusul de tesut adipos. Dar exista Sala Online GymSport unde poti sa faci antrenamente ca la sala chiar la tine acasa. Ai confort si faci antrenamentul in propriul ritm. In plus, un consilier sportiv te va sustine in fiecare saptamana sa nu abandonezi. 

De asemeni, daca sanatatea ti-o permite si daca te simti mai confortabil intre peretii propriului camin, poti alege programele de antrenament acasa. Sau te poti dedica unor activitati sportive in aer liber, de efectuat progresiv. In caz contrar, din cauza surplusului de kilograme, in timp ce te vei stradui sa executi corect anumite exercitii pentru supraponderali, vei risca sa te accidentezi.

Exercitii pentru supraponderali. Sugestii

Scopul planului de antrenament este sa-ti aduca beneficii, nu sa te chinuie pana la epuizare. Pentru inceput, nici nu ai nevoie de prea multe exercitii pentru supraponderali speciale. Ai nevoie doar de putina motivatie si perseverenta sa duci la bun sfarsit cateva activitati fizice pe care le poti adopta si dupa ce-ti vei fi recuperat forma fizica dorita.

Mersul pe jos te ajuta sa-ti imbunatatesti forta si mobilitatea partii inferioare a corpului. Ciclismul este un optim exercitiu ce-ti permite sa arzi numeroase calorii in timp scurt. Inotul nefiind solicitant pentru articulatii, se recomanda tocmai pentru ca are un risc scazut de accidentare.

Incepe activitatea fizica acasa, in propriul ritm. Aboneaza-te la Sala Online GymSport si ai acces la videoclipuri cu antrenamente exact ca la sala. Antreneaza-te cand ai timp dar cu regularitate. In timp scurt vei simti diferenta. Incepe cu cateva exercitii cardio, impartite in mai multe etape, la o intensitate scazuta, timp de cateva minute, pentru un total de 20-30 de minute. Sunt considerate optime exercitii pentru supraponderali.

In general, expertii recomanda sa se porneasca de la 30 de minute zilnic, la o intensitate moderata, de 2-3 ori pe saptamana. Insa daca ai depasit limita de greutate normala, totul se va face cu moderatie, indiferent daca alegi mersul pe jos, inotul, ciclismul, dansul sau aerobicul.

Si nu conteaza atata ritmul si durata, cat consecventa. Iar treptat, vei putea creste durata si viteza de executie. Ca urmare, iti vei ameliora conditia fizica, sanatatea sistemului respirator, cardiovascular, osteoratricular si muscular. Totodata, iti vei intari articulatiile, ligamentele, musculatura si vei incepe sa arzi din depozitele de grasime.

(www.nonsolofitness.it, www.superskinnyme.com)

error: Continutul este protejat !!