Sa fii inalt si slab este visul multora dintre noi. Din pacate, nu toti ne nastem cu genele potrivite pentru acest ideal. Dupa cum stim, persoanele care provin din familii mici de statura mostenesc, in general, lucrul acesta.

Cum procedam cu cresterea in inaltime? Voi incerca sa te ghidez pentru macar cativa centimetri in plus. In primul rand, trebuie sa respecti cu strictete planul alimentar si sa iti executi exercitiile fizice corespunzatoare. La unele persoane s-au inregistrat chiar cresteri semnificative, de 8-10 centimetri.

Inaltimea este in mare masura predeterminata de genele pe care copiii le mostenesc de la parintii lor. Totusi, exista anumite modalitati care pot contribui la cresterea in inaltime dincolo de potentialul maxim.

Exercitii pentru cresterea in inaltime

Stretchingul este cea mai buna metoda de crestere in inaltime, mai ales la varste fragede.

Stretchingul este un exercitiu de intindere a muschilor. Noile cercetari au catalogat acest tip de exercitiul ca unul util in ceea ce priveste cresterea in inaltime. Vezi cateva exercitii de stretching.

stand-atarnatSuspendarile sunt exercitii pentru cresterea in inaltime excelente, generand decompresia coloanei vertebrale si intarind muschii care o sustin. Poti face exercitii pentru cresterea in inaltime la bara din locurile de joaca, in sala de sport sau chiar acasa. Suspendarile au un efect mai bun atunci cand se fac imediat dupa somn, atunci cand articulatiile si vertebrele nu sunt tasate.

 Info! Stiai ca esti mai inalt imediat dupa somn?

Trebuie sa stii ca poti creste in inaltime chiar daca ai peste varsta majoratului. Pasiune pentru baschet poate constitui un mare avantaj, fiint cunoscut faptul ca ajuta foarte mult la cresterea in inaltime, datorita actiunilor repetate de intindere a corpului. Handbalul si voleiul sunt si ele recomandate daca mai vrei sa castigi cativa centimetri in inaltime. Incearca sa sari coarda in fiecare zi, este un exercitiu benefic atat pentru cresterea in inaltime, cat si pentru inima.

Poti executa si o serie de alte exercitii foarte utile, precum:  ridicarile trunchiului in diagonala din pozitia culcat spate, ridicarile picioarelor la 90 de grade din pozitia culcat, intinderea in fata din pozitia sezand, incercand sa apropii capul cat mai mult de picioare, podul sau extensia lombarilor. Vezi cele mai bune exercitii pentru cresterea in inaltime in filmuletul de la finalul articolului.

crunch incrucisatexercitii pilates

De asemenea, alimentatia are un rol major. In primul rand, vitamina D este foarte importanta daca vrei sa cresti in inaltime. Calciul intareste oasele, lucru important in cresterea in inaltime. Inceraca sa consumi alimente care sa iti aduca aportul zilnic necesar de calciu. Vitaminele si mineralele de care ai nevoie le poti lua din legume si fructe.

Chiar si utravioletele te poti ajuta sa cresti in inaltime. Daca iti place sa stai la plaja de dimineata, aceasta activitate accelereaza fixarea calciului in oase.

Odihneste-te si respira corect. Medicii spun ca si acestia sunt factori importanti, chiar daca de multe ori tinzi sa ii neglijezi. Incearca sa ai o viata cat mai sanatoasa pentru o crestere armonioasa. Spor la treaba!

error: Continutul este protejat !!